Mese rotunde în raioanele ţării: “Avantajele Parcursului European pentru Repiblica Moldova”

Asociaţia Micului Business şi Asociaţia Businessului European organizează mese rotunde cu tema “Avantajele Parcursului European pentru Repiblica Moldova”. La aceste evenimente din cadrul campaniei de promovare a priorităţilor şi idealurilor UE participă oameni de afaceri, în special, din agricultură, industrie locală şi alte ramuri locale, reprezentaţi ai APL etc. Manifestări similare au avut loc la Nisporeni şi Căuşeni şi vor continua în alte localităţi din sudul şi nordul ţării.

Eugen Roşcovanu, preşedinte al Asociaţiei Micului Business, şi Mariana Rufa, preşedinte a Asociaţiei Businessului European din R. Moldova, aduc la cunoştinţa auditoriului superioritatea Acordului de Asociere cu UE, a ALSAC (eng. DCFTA) faţă de Uniunea Vamală. Sunt elucidate argumente solide, exemple de istorii de succes demne de urmat, cifre concrete cu privire la suportul financiar al UE pentru Moldova, dezvoltare a infrastructurii şi logisticii, care stimulează mediul de afaceri şi condiţionează deschiderea de locuri noi de muncă în Moldova. Se pune accentul pe faptul, că Acordul de asociere UE-R. Moldova este important în deschiderea căilor economice spre prosperitate, democraţie şi europenizare a mediului de afaceri. La organizarea evenimentelor participă şi ONG-ri locale.

După dezbateri în tema dată este ales prin vot deschis un reprezentat de încredere al oamenilor de afaceri din raion, care ulterior va participa în cadrul unui grup la o întîlnire cu primele persoane ale statului. Proiectul acesta cu privire la elucidarea avantajelelor parcursului european pentru Republica Moldova este dezvoltat cu suportul direct al NDI, USAID, Transparency International (R. Moldova).

Galeria Foto: momente de la mesele rotunde din Nisporeni şi Căuşeni.